Nintendo Japonyada uçuşa geçti

Nintendo Japonyada uçuşa geçti



Nintendo, son üç yıldaki inanılmaz başarısı ile hem Japon pazarında, hem de tüm dünyada fırtına gibi esiyor. DS ve Wii’nin rüzgarını arkasına alan Nintendo, dünyanın birçok önemli pazarında rakiplerini geride bırakırken, Japon borsasında Toyota ve Mitsubishi’nin arkasından en değerli üçüncü şirket olmayı başardı. Reuters’in verilerinden yararlanan analistler, Nintendo’nun mevcut finansal yıldaki işletme karını 2.6 milyar euro (3.6 milyar dolar dolar) olarak açıklayacağını öngörüyor.

Dünyanın en eski ve en köklü oyun konsolu ve oyun yaratıcısı şirketlerinden Nintendo, dünyayı kasıp kavuran ürünleri DS ve Wii’nin gerçekleştirdiği üstün performans sayesinde Japonya’nın en değerli üçüncü şirketi konumuna yükseldi.
Nintendo, bilinen teknoloji ile yenilik yaratarak ve yeni kullanıcı ara yüzlerine sahip ucuza mal edilen ürünleri piyasaya getirerek, en ciddi rakipleri Sony ve Microsoft’u birçok ana bölgede geride bıraktı ve yeniden piyasanın liderliğini ele geçirdi.

Apple’ın tahtına aday!
Nintendo, Japonya’da portatif müzik ve ev konsolu sektöründe ise dünyaca ünlü teknoloji markası Apple’ın hemen arkasından geliyor. Nintendo ve Apple’ın yeni pazarlardaki başarısını karşılaştıran uluslararası finans devi Goldman Sachs yetkilisi Reuters’a yaptığı açıklamada, “Biz Nintendo’nun DS lansmanı ve Wii ile yeni pazarlarda Apple’ın marka değerine ulaşacağına inanıyoruz” dedi. Nintendo’nun hisseleri, Golden Sachs’ın değerlendirmelerini takiben %2.7’lik artış gösterdi.

DS ve Wii, Nintendo’yu uçuruyor!
Analistlere göre, DS ve Wii’nin gittikçe artan piyasa hakimiyeti şirketin planladığından daha güçlü hale gelmesine yol açıyor. Nintendo sattığı konsollardan kar elde etmesi açısından da önemli bir konuma yükselmiş bulunuyor. Analistler, diğer şirketler konsollarını zararına satarken Nintendo’nun kar ediyor olmasının, şirketi piyasada nadir görülen bir pozisyona soktuğuna dikkat çekiyor.
Reuters’in verilerinden yararlanan analistler, Nintendo’nun mevcut finansal yıldaki işletme karını 2.6 milyar euro (3.6 milyar dolar dolar) olarak açıklayacağını öngörüyor. Bu değer, firmanın bu yıl için yaptığı projeksiyondan % 10 daha yüksek.
Bütün bu gelişmelerin sonucunda Nintendo Japonya borsasındaki, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota Motor Corp ve ciddi büyüklükteki Mitsubishi UFJ Finansal Grubu’ndan sonra üçüncü en değerli şirket haline geldi. Analistler, “Nintendo’nun borsadaki başarısı bir şeyi kanıtlıyor ki, o da piyasanın Nintendo’nun sürekli gelişimini bir doruk noktası olarak değil, yükselişin başlangıcı olarak gördüğüdür" yorumunda bulunuyor. Nintendo, 2007 yılı sonu itibarıyla Wii satışlarının ilk tahminlerin %18 üzerinde 16.5 milyon birime, DS satışlarının ise yine tahminlerin %18 üzerinde 26 milyon birime ulaşacağını öngörüyor.
Nintendo, operasyonel karını mali yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine oranla 240.2 milyon dolar artırarak net 755,8 milyon dolara yükseltmişti.


EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Okunma : 278 Yazdır Gönder
>>> Yorumlar
   Etiket
   Oyun Konsolu - Nintendo - Nintendo Wii - Nintendo DS - Nintendo Yükselişte


Üye Girişi





Gözden Kaçanlar
Dans etmekten yorulmayan robot
Sun Microsystems, MySQL i Satın Alıyor
İnternet gözünüze girecek
Her detayı yakalayın
Yayın akışını kendin belirle
ThinkPad 15 yaşında
Dizüstünde pahalı oyun keyfi
Google bu sefer zengin etti
Klavye-Mouse ağlıyor… CES bugün başladı…
Nokia kimi satın alıyor?
Bir taşla 2 kuş
Bilişim eğitimlerinde Cebit’e özel fırsatlar
ABD devi Tunçmatik’i seçti
Kağıt ekranların eli kulağında
Strateji raporuna kırık not
İnternette Yunanistan'dan daha hızlıyız
Windows Mobile 7’nin çizgisi belli oluyor
Sallan yuvarlan bize
Skype CEO'su görevden ayrıldı
Yarının Telefonlarına Mükemmel Deneyim
İnternet hızında üstüne yok
Öğrenen ve yönlendiren ERP CeBIT’te
Geniş geniş çalışın
CeBIT’i renklendirecek
Denizden Olympus çıktı
En havalı fare CeBIT’te
Özgür bankacılık CeBIT’te
Kulağınızı dört açın
Teknoloji ayağınıza geliyor
Ofisinizi şımartın
Bilişimin Kalbi Başkentte atacak
Bilgisayar başında zayıflayın
Yeni trend: Mobil gazetecilik
Leopard bugün çıkıyor
Facebook yarışı: 15 milyar $
Bu da Zune... Ama Wisin & Yendel Edition
Bu sunucu ampülden de az yakıyor
Cep telefonlarına yeni ekran Sharptan
Yazıcınız sözünüzü dinlesin
Sunumlarınız için yer aramayın
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek CeBIT'te
Apple % 8 büyüdü
Acil durumlardan haberiniz olsun
YouTube videolarında Adsense yakında
2GB Kolunuzda
İstanbul'a bilgi ve yaşam portalı
Suçu şarj edilmek
Adobe Web Ofis yarışında
Bang & Olufsen titretmeye geliyor
CES Türkiye'ye de gelsin...
Olympus’tan yeni SLR
Yahoo reklamcılığa oynuyor
Cep telefonu kanser yapıyor mu?
Microsoft faresi 25'lik delikanlı
Cüneyt Türktan yerli yerinde...
Nokia'nın cep yönetmen finalistleri
SMS'yle vodkayı onaylayacaklar
Samsung’un beyaz prensi
Çin internette hız kesmiyor
Yeni online tercümanınız Microsoft’tan
32 GB çakmak cebinde
USRobotics’in Ndx'le uçuracak
Bircom’dan yeni telekom teknolojileri
Performansın Kadrajına Girin a700
Müziğinizi yanınızda taşıyın
Alo’nun yenilikleri Bircom’dan
Davanızı bilgisayar başından açacaksınız
Logitech'teh iPod'culara özel
Canon’dan işi acele olanlara
Yüksek performans düşükmaliyet
Nokia Hindistan'ı sevdi...
Şarj cihazlarına çöp yolu göründü

Anket

Cep Telefonu Markanız
Nokia
Motorola
Siemens
Panasonic
LG
Samsung
Sony Ericson