|
General Mobile'ın bonkör telefonu |
|
|
|

|
Dünyanın Windows Mobile işletim sistemli ilk çift SIM kartlı PDA telefonu DSTW1, Gençcell ile Türkiye’de satışa çıkıyor. Cep telefonu teknolojisinde bir ilk olarak tanıtılan DSTW1’in, işletim sistemine sahip akıllı telefonlara karşı artan ilgiye cevap vermesi hedefleniyor. Herkesin ulaşabilmesi için fiyatı diğer akıllı telefonlara göre ucuz tutulan ürün, Windows Mobile 6 işletim sisteminin yanı sıra, kullanıcısına çift SIM kart kullanım desteği ve kartvizit tanıma özelliğine de sahip.
Gençcell, distribütörü olduğu General Mobile’in dünyanın Windows Mobile işletim sistemli ilk çift sim kartlı PDA telefonu DSTW1 modeli görücüye çıktı. 265 MB’lik hafızası ile bir cep bilgisayarı özelliği taşıyan DSTW1, kullanıcıların aynı anda 2 sim kartını kullanabilmesini sağlamasının yanı sıra, DUAL EDGE bağlantı desteği sayesinde her yerde her zaman maillerine ve ekli dosyalarına ulaşma imkanı sunuyor. 699 YTL’den şubat ayında satışa sunulması beklenen ürün, OCR Kartvizit okuma yazılımı sayesinde kullanıcıları yüzlerce kartvizit taşımaktan kurtarıyor. 2.8’’ QVGA LCD ekran, 2 megapiksel kamera ve çift mobil işlemci taşıyan DSTW1, fotoğrafı çekilen kartvizitleri yazılı halde çevirip kişisel listesine ekleyebiliyor. Microsoft Office, MSN ve Media Player 10 yazılımını bünyesinde barındıran telefon, MP3,WAV,WMA, MPEG4 desteğiyle bilgisayar tutkunlarını masa başından kurtarıyor.
Gençcell Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç toplantıda yaptığı konuşmasında, dünya teknoloji devi General Mobile’in yeni ürünü DSTW1 modelini Türkiye’ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek; “Dünya markası General Mobile’ın distribütörlüğü bizim büyümemizde çok büyük bir güç oldu. General Mobile çift kart teknolojisinde dünyada lider. Kısa süre önce Türkiye’ye gelen çift kart mobile telefonlarda beklentilerimizin üstünde bir satış rakamına ulaştık. Bundan da aldığımız güçle birlikte General Mobile’ın çift sim kartlı Windows Mobile işletim sistemli DSTW1 modelini de Türkiye’ye getirdik” dedi. Ürün üzerinde yer verilmeyen 3G ve Wi-Fi teknolojileri için Gençcell Genel Müdürü Muzaffer Gölcü; 3g’nin Türkiye’de kullanılmaya başlanmadığı için bunun bir eksiklik olmadığını dile getirerek, sonraki sürümlerine bu özelliğin eklenebileceğini söyledi. DSTW1 üzerinde yer alan 2 anten yüzünden bu özelliği ekleyemediklerini fakat bu özelliği de Wi-Fi özellikli microSD kartlar ile ürüne harici olarak eklemeyi planladıklarını açıkladı. 24.01.2008
General Mobile DSTW1 Teknik özellikler: Şebeke: Frekans OMAP: GSM850/900/DCS1800/PCS1900 EDGE Dragonfly GSM900/DCS1800/PCS1900 EDGE"
İşletim Sistemi: Microsoft Windows Mobile 6 Crossbow Pocket PC Edition
Ekran: 2.8’’ QVGA Dokunmatik LCD (240x320 piksel)
Telefon Belleği: 256 MB - 64 MB RAM
Harici hafıza: 1 GB MicroSD
Bağlantı: Bluetooth, USB 2.0, GPRS, WAP,
Boyutlar: 117 x 61 x 18 mm
Ağırlık: 143 gram
Bekleme Süresi: 160 Saat (Maksimum)
Konuşma Süresi: 4 saat (Maksimum)
Ek özellikler: "Çift SIM kart desteği, OCR Kartvizit okuma & DST, MSN, Word, Excel, Power Point desteği"
|
|
|